Rekisteröitynyt 25.08.2020 23:06:54
Nähty 7 päivää sitten
Sukupuoli Muu
Viestejä 2 740
Tageja annettu 254
Vierailuja 1 550
Medioita 65
Medioiden näyttökerrat 25 451
Plussia 1 434
Saavutuksia 4
+3      
Niin se pamahti korona itellekki. No eipä tässä auta ku juopotella sairasloman kunniaksi
03.08.2022 17:04:52
#589717 [+-] Piilota Suosittele

>>589716 Tietäis vielä että miten tämän kans pitäis menetellä ku työpaikka ei ole sopinu työterveyshuollon kans testaamisesta. Meinaako se työnantaja maksaa sairasloman omasta pussista vaikka Kelaki vois maksaa? Entä pitääkö tästä varata aika työterveyslääkärille? Vittu ku soitat sinne taikka tänne niin kukaan ei osaa antaa selkiää vastausta

03.08.2022 18:38:48
#589732 [+-] Piilota Suosittele

>>589722 Niin ku äsken selitin: Ilmotin pomolle kotona saadusta positiivisesta testistä ja pomo ilmoitti että soita työterveysfirmaan josta sanottiin että meidän firma ei ole sopinu koronatestauksista työterveysfirman kans. Työterveyslääkäriin ei hyödytä muutenkaan varata aikaa koska kyseisen firman rakennuksen ovella jo kielletään koronaoireisia astumasta sisään. Eli olen nyt koronasaikulla ilman että tiedän koska pitäisi viimeistään hakea lisää sairaslomaa tai palata töihin ja että olenko firmasta virallisesti sairaslomalla vai muuten vaan poissaoleva. Ja kuka tämän sairastamisen mulle lopulta maksaa jos maksaa

03.08.2022 19:07:18 | 19:11:39
#589737 [+-] Piilota Suosittele

>>589732
Jos ei ole maailman pienin työterveysasema suoraan helvetistä, niin on jonkinlainen eri ovi / tila koronapotilaille, jossa sitten lääkäri ottaa paremmissa suojavarusteissa vastaan.

Isommat työterveysketjut antavat ohjeet netissä, sovelluksessa ja puhelimitse kuinka toimia.

Esimerkiksi meillä voi kontaktoida sovelluksen kautta lääkärin, joka antaa ensin vähän sairauslomaa jos kuvaus sopii asiaan ja samalla lähetteen koronatestiin (jonka toki voi teetättää kunnallisellakin). Jos koronatesti näyttää positiivista, meillä työterveyslääkäriltä saa sovelluksen kautta tartuntatautitodistuksen / a-todistuksen eikä tarvitse lääkäriä livenä edes tavata, jos ei siihen ole erityistä tarvetta (ja jos tarvitsee, työterveysasemalla on erillinen reitti/ovi/vastaanotto koronatapauksille ja koronaepäillyille). Tartuntatautitodistus toimitetaan meillä palkkahallintoon, joka sitten hakee firmalle korvaukset niistä todistuksen sairauslomapäivistä ja henkilö itse saa normaalisti sairauslomastaan palkkaa kuten muidenkin sairauksien kanssa.

Itse muuten olin noin kuukausi sitten viikon verran pirunmoisessa flunssassa kuumeineen, mutta kotitestit eivät värähtäneet yhtenäkään päivänä eikä se tauti niin sanotusti mennyt keuhkoihin missään vaiheessa. Helmi-maaliskuun vaihteessa kun sairastin koronan kotitestien mukaan, niin se perkele kyllä meni jossain vaiheessa keuhkoihin ja oli vähän mulkku tauti vaikka olikin aivan flunssan oloinen muuten (ja toisaalta juuri ennen koronapandemiaa helmikuun lopussa 2020 sairastin flunssaa, joka meni poskionteloihin ja keuhkoihin aikalailla koronan tapaan - silloin tosin lääkäreitä asia ei kiinnostanut vaan naureskeli että korona ole kuin hänen tietokoneellaan... vaikka silloin syötiin parikin antibioottikuuria joita en kyllä kevättalvella 2022 koronassa tarvinnut, en edes käynyt lääkärissä koronan vuoksi kun sairastin sen(kin) lomallani).

Edit: Aikanaan koronaa sairastaessani, yritin sitä häätää 80-volttisella Strohilla. Vedin sitä raakana lasista hihitellen "nyt sinäkin saatanan korona lähdet tai jos et lähde, olet ainakin kännissä sinäkin". En nyt sitten tiedä oliko se fiksu veto, reilu viikko siinä sairastellessa meni, mutta eipä tarvinnut mennä lääkäriin eikä apteekista lääkkeitä.

[ 3 viestiä | ]